nedeľa 9. septembra 2007

Zbrane

Zvířata/hmyz: Zvířata jsou také považována za zbraně. Vlastnosti některých zvířat se dají změnit chemickými reakcemi, když se použijí speciální pilulky. Inuzuka Kiba má psa Akamaru, který se stává červeným a roste jeho velikost, když se taková specíální pilulka použite. Aburame Shino a jeho klan používají hmyz jako zbraň. Kuchiyose no Jutsu neboli Summoning Technique dovolí uživateli svolat zvířata přes časoprostorové kontinuum. Je mnoho druhů zvířat, které se dají přivolat. Tato dovednost chce školení a velké množství chakry.

Nejznámější přivolaná zvířata:

* Hatake Kakashi přivolává Hachininken (8 ninja psů) v čele s Pakkunem.
* Maito Gai je schopný svolat želvy, viděli jsme to na začátku Chuuninské zkoušky.
* Sarutobi (Třetí Hokage) je schopný svolat Enmu (opice).
* Tsunade může svolat slimáka Katsuyu.
* Jiraiya a Naruto mohou svolat ropuchy.
* Orochimaru může svolat hady (hlavně Mandu).

Kuchiyose no Jutsu je smlouva mezi ninjou a zvířetem. Na svitek ninja napíše vlastní krví své jméno, aby mohl vyvolat nějaké zvíře. Může se stát (jako v případě Naruta s Gamabuntou), že se zvíře nemusí ninjovi podřídit.

Bomby: Jsou v Narutu často používány. Doposud se objevily jen 3 různé typy bomb.

* Kouřová bomba je je používána na rozptylování nebo na útěk.
* Plynová bomba je jednoduše bomba jedovatého plynu, která způsobí kašlání.
* Lehká bomba je na oslepení osoby (Například jako v boji Shikamaru proti Tayuye).

Výbušné lístky: Běžně používaná zbraň. Výbušné lístky jsou kusy papíru s japonským znakem “Baku”, jejichž prostředky explodují.

Pilulky: Asi jste překvapeni, ale pilulky jsou také zbraň. Pilulky dovolí uživateli navýšit jeho charku. Také u zvířat způsobují chemickou reakci. Kabuto a Orochimaru používají pilulky krve, které regenerují krev ztracenou v bitvě. Klan Akimichi (Choujiho rodina) používá soubor tří pilulek, které velmi zvětšují schopnosti uživatele a mohou dokonce změnit jejich vzhled.

Fuuma Shuriken: Fuuma shuriken je také známý jako shuriken "Větrný mlýn". Je o hodně větší než normální shuriken a bývá skládací.

Katany: Katana je typ meče používaný jako standardní zbraň pro ANBU členy. Jsou také používány samurajskými tělesnými strážemi Gatou.

Kunai: Kunai je druh základní dýky, všichni ninjové jej používají. Může být používán jako házencí nůž nebo jej lze prostě píchnout do nepřítele.

Shuriken: Shuriken, jinak známý jako hvězdice nebo hvězda, je velmi smrtelná a obyčejně používaná zbraň. Jsou dva typy shurikenů:

* Malé, které se snadněji házejí
* a již zmíněný Fuuma Shuriken, obrovský shuriken používaný pro rychlé a snadné zabíjení. S Fuuma Shurikenem je ninja pomalý, ale jestliže se trefí, tak jste rychle mrtvý! Fuuma shuriken používají starší a zkušenější Shinobi.

Deštník: Deštníky jsou používány ninji z Mlžné vesnice. Když se deštník roztočí a vyhodí do vzduchu, vyprskne na nepřítele 1000 jehel.

Drát: Dráty jsou jednoduchý tenký kov často přivázaný k kunai nebo shurikenu. Když se hodí ve skupinkách, tak přivážou nepřátele ke stromu nebo skále.

Flétna: Flétny jsou základní hudební nástroje, ale se zvláštními účely. Základní flétnu používala Tayuya ze Zvučné. Když se spojí s chakrou, tak může vytvořit Genjutsu. Tayuya také používá tuto flétnu, aby řídila své svolané pomocníky.

Zanbatou: Zanbatou je extrémně velký meč, používá jej Zabuza. Je speciálně naostřen a zabroušen. Meč sám je vyšší než Zabuza.

Samehada: Toto jméno znamená “kůže žraloka”. Tento velký meč používá jako zbraň Hoshigaki Kisame z Akatsuki. Je zabalený v obvazech, pod nimiž jsou připevněné "šupiny", které jsou zformované do tvaru meče.

Jehly: Další zbraní jsou jehly. Ty se můžou buď házet nebo se je také dá do někoho prostě bodnout jak je to u kunaií. Nejvíce je používal Haku.

Srp na řetězu: Srp na řetězu je jakoby dráp. Okraje řetězu jsou naostřené, což z toho dělá více smrtelný nástroj.

Meč Raijin: Toto je legendární zbraň, která bývala používána legendárnimi Hokage. Vypadá jako rukojeť standardního meče, ale ostří zbraně je vyrobeno z čisté elektřiny a je schopné proplout jakýmkoli povrchem, dokonce i přes chakru. Kdysi byl ukraden, ale Sasuke a Naruto jej zničili.

Temarin vějíř: Tento obrovský skládací vějíř je Temarina primární zbraň. Temari může vějíř používat také aby vyvolala velké tornádo.

Žiadne komentáre: