pondelok 17. septembra 2007

Bijuu Ocasí Démoni

Bijuu (čteme "bidžů") jsou ocasí démoni, kteří pocházejí z japonské mytologie. Tito démoni se dají rozdělit do devíti úrovní. Každý z nich má neuvěřitelné množství univerzální chakry, která z nich dělá bojové bestie tak silné, že jedinou možností, jak je zkrotit, je zapečetit je do právě narozených miminek. Ovšem ten, kdo pečeť provede, přitom umírá. Yondaime (Čtvrtý Hokage) byl jeden z těch lidí, kteří obětovali život, aby zapečetili démona a ochránili svět. Člověk se zapečetěným démonem v sobě se nazývá Jinchuuriki (čteme "džinčůriki"). Doposud jsou v Narutovi známí jen Gaara a Naruto. Každý démon má různé množství ocasů v rozsahu od jednoho ocasu až k devíti.


* Jednoocasý démon - Ichibi no Shukaku (Ičibi no Šukaku), nabývá vzhledu mývala amerického. Tento démon je zapečetěný uvnitř Gaary, kvůli tomuto má Gaara schopnost ovládat písek. Další překlady: Shukaku, Tanuki.
* Dvouocasý démon - Nibi no Nekomata, má vzhled kočky. Tento démon v anime ještě nebyl uveden.
* Trojocasý démon - Sanbi no Isonade, má vzhled ryby. Tento démon v anime ještě nebyl uveden.
* Čtyřocasý démon - Yonbi no Sokou (Jonbi no Sokó), nabývá vzhledu nějakého plaza. Tento démon v anime ještě nebyl uveden.
* Pětiocasý démon - Gobi no Houkou (Gobi no Hókó), nabývá tvaru psa. Tento démon v anime ještě nebyl uveden.
* Šestiocasý démon - Rokubi no Raijuu (Rokubi no Raidžů), nabývá tvaru lasičky. Tento démon v anime ještě nebyl uveden.
* Sedmiocasý démon - Shichibi no Kaku, nabývá tvaru jezevce. Tento démon v anime ještě nebyl uveden.
* Osmiocasý démon - Yamata no Orochi, nabývá tvaru hada. Tento démon v anime ještě nebyl uveden.
* Devítiocasí démon - Kyuubi no Youkou (Kjůbi no Yókó), nabývá tvaru lišky. Tento démon je zapečetěný uvnitř Naruta, který má neuvěřitelnou životní sílu. Naruto už se z části naučil ovládat tuto chakru. Další překlady: Kyuubi, Kitsune.

Žiadne komentáre: