štvrtok 29. novembra 2007

Traja Legendárny Sannini

Traja Legendárny Sannini









tsuni

Jirai

Orochi


Tsunade


Tsunade je vnučkou Prvního Hokageho a kunoichi (ženská ninja) z týmu Legendárních Sanninů (伝説の三忍 - Densetsu no Sannin), kam patří i Jiraiya a Orochimaru. Nyní vykonává úřad jako Pátý Hokage. Sice jí je stejně jako Jiraiyovi a Orochimaru 50 let, ale pomocí Henge no Jutsu (přeměna) si vylepšila vzhled tak, aby vypadala stále na 20. Naruto ji ale stejně pořád oslovuje "bábi Tsunade" (Tsunade-baachan), což nemá samozřejmě vůbec ráda.

Tsunade je lékařský ninja a také "krotitel slimáků". Její léčebné schopnosti chtěl využít Orochimaru, aby mohl zase používat ruce, které mu pomocí kletby zničil Třetí Hokage v boji. Tsunade odmítla Orochimarovi odmítla pomoci, a proto pak musela bojovat proti němu i proti dalšímu lekařskému ninjovi jménem Kabuto. Z počátku to vypadalo, že Orochimaru Tsunade přesvědčí, aby mu pomohla, protože jí nabídl, že oživí jejího mladšího bratra Nawakiho a jejího přítele Dana. Naruto ji ale přiměl k tomu, aby odmítla. Tsunade má obrovskou fyzickou sílu, díky které by mohla zabít Orochimaru jedním zásahem. Tsunade umí přivolávat obřího slimáka Katsuyu, která ovšem není tak silná jako Jiraiyův Gamabunta. Jedna z jejích nejlepších technik je buněčná regenerace, která ovšem vyžaduje nesmírné množství Chakry. Při boji s Orochimarem byla několikrát nabodnuta na jeho Kusanagi no Tsurugi (bájný meč), ale hned se zase zregenerovala. Tato technika urychluje dělení buněk a přispívá k urychlování stárnutí.

Během dvou Velkých ninjovských válek byli oba, její bratr Nawaki a přítel Dan, zabiti. Oba měli sen téměř shodný s tím, jaký má Uzumaki Naruto, to je stát se Hokagem a ochraňovat ty, které milují. Po jejich smrti se u Tsunade projevila fóbie na krev, i přes to, že je lékařský ninja. Tuto fóbii překonala až v bitvě, kdy chránila Naruta. Po smrti Nawakiho a Dana opustila Skrytou Listovou společně s Shizune

Tsunade nosí na krku amulet, který jí dal její dedeček (První Hokage). Je to náhrdelník, za který se dají koupit až tři hory. Tento amulet nikdy v sázce nevsadila, krom v sázce s Narutem. Předmětem sázky bylo to, že se Naruto do týdne naučí techniku vysoké úrovně, a to Rasengan. Lidé, kteří tento náhrdelník nosili, často velmi brzo umírali. Tsunade ho dala Narutovi, protože je rozhodnut nezemřít do té doby, než se stane Hokagem.

Tsunade je také velká hazardní hráčka, která má ovšem ve hrách neuvěřitelnou smůlu. Často se jí přezdívá jako "legendární lempl" - 伝説のカモ - Densetsu no Kamo). U každého má velké dluhy. Někdy ovšem vyhraje velké peníze, ale to skoro vždy znamená velký problém, například před tím, než se setkala s Orochimarem, tak vyhrála kopu peněz.

Po přemlouvání Tsunade souhlasila, že přijme titul Pátého Hokage a bude vést Skrytou Listovou.Později přijala Sakuru jako svého studenta.
Zajímavosti. Za jméno Tsunade často dávají "hime" 姫, což znamená princezna. Je to kvůli tomu, že je vnučkou Prvního Hokageho, ale také proto, že se jí často bojí. Naruto jí ale říká Tsunade-baachan = stará paní Tsunade. Kanji (賭 - kake), které má Tsunade na zádech, znamená hrát (hazardní hry).

Tsunade tedy patří mezi Legendární Sanniny. Narodila se 2. srpna a je jí 50 let. Má hnědé oči, blond vlasy, měří 163,1 cm a váží 48,9 kg.

Překlad jména: Tsunade 綱手 znamená uvazovací lano. Jména Jiraiya, Tsunade a Orochimaru pocházejí z "Jiraiya Goketsu Monogatari" - 児雷也豪傑物語 - Příběh galantního Jiraiyi (staré japonské literární dílo). Tsunade je v tomto příběhu popsána jako mistr magie se slimáky a byla vdaná za Jiraiyu.

Hlášky:

Všechny věci, které mají tvar, zmizí. Jen tenhle pocit nezmizí nikdy.

Prohrál jsi v boji jen proti 2 protivníkům? A já si myslela, že jsi génius. (na Kakashiho)

Techniky:
Kuchiyose no Jutsu (přivolání - slimáci)
Shousen Jutsu (technika mystické dlaně)
Chakra no Enjintou (Chakrový skalpel)
Tsuutenkyaku (bolestivá noha z nebes)
Souzou Saisei (znovuzrození)
Infuuin: Kai (stínová pečeť: zrušení)
Ranshinshou (porušení důležitých tělních bodů)
Henge no Jutsu (přeměna)


OROCHIMARU

Orochimaru je zvrácený a nemilosrdný muž, manipulátor, jehož hlavní touha je stát se "dokonalou bytostí". Chce proto získat nesmrtelnost a naučit se úplně všechna jutsu na světě. I když je prakticky jen Jounin (to byla poslední pozice, kterou získal v Listové předtím, než dezertoval), tak jeho schopnosti jsou zřejmě mnohem lepší než má průměrný Jounin. Má dokonce takovou sílu, že dokáže sám porazit menší zemi. Orochimaru má schopnost získávat na svou stranu jinak zoufalé nebo zákon porušující lidi. Prací pro Orochimaru zaplňují prázdnotu ve svém životě. Některé své služebníky zakleje prokletou pečetí, která ovládá jejich tělo a dává jim sílu. Takto jim ale sebere možnost svobodné vůle. Orochimaru si libuje v konfliktech a neklidu.

Orochimarovou specialitou jsou zakázané techniky, které se provádějí za pomocí cizích duší. Jeho vlastní zakázanou technikou, kterou vymyslel, je, že se může vyhnout smrti. Svou mysl přesune do jiného těla, které mu slouží jako další dočasná schránka. Tuto techniku může provést jen jednou za určitý časový interval. Orochimaru je také velmi nadaný pro techniky týkající se hadů (z toho plyne i jeho jméno, více dále). Umí přivolat hady různých velikostí a moci, například hadí boss Manda, který se silou vyrovná Gamabuntovi, kterého přivolává Jiraiya a Katsuyu , kterou přivolává Tsunade. Jeho vzhled hraničí se vzhledem nestvůry, má velmi bledou kůži, úzké oči a prodlužovací hadí jazyk (tento jazyk je vlastně trvalé Jutsu, které umožní uživateli prodloužit tuto část těla do nekonečné délky). Jazyk používá jako zbraň. Orochimaru má jedinečnou schopnost ztrácet nebo opravovat svou kůži tak snadno, jako ostatní mění své oblečení. Dokonce i Morino Ibiki, člověk, který prošel mnoha mučeními, a expert na výslechy, připustil, že když ho viděl poprvé, tak byl velmi vystrašený a byl přesvědčený, že to, co stálo před ním, nebyl muž, ale něco jiného, co si pouze obléklo lidskou kůži.

Orochimaru byl původně studentem u Sarutobiho (Sandaime Hokage - Třetí Hokage) jako člen tříčlenného týmu (později Legendární Sanninové), ve kterém byl ještě Jiraiya a Tsunade. Byl považován za nejnadanějšího z těch tří. Sarutobi do něj vkádal velké naděje a často nadával nemotornému Jiraiyovi a dával mu Orochimaru za příklad. Sarutobi chtěl, aby byl Orochimaru jeho nástupcem. Orochimarovy cíle sice obsahovaly získání titulu Hokage, ale jeho názory a chování se lišilo od toho, co se od Hokageho čeká. Pro Orochimaru byl titul Hokage jen cesta k postupnému splnění jeho cíle, získat co nejvíce moci.


Sarutobi doufal, že ukáže svému studentovi chybu v jeho snech, ale postupem času vycházelo najevo, že Orochimaru je ztracený případ. Vyvrcholilo to tím, že Orochimaru unesl ninji z vlastní vesnice a použil je jako lidská pokusná morčata. Zkoušel na nich svoje techniky, které by mu poskytly nesmrtelnost. Jak již bylo řečeno, chtěl se naučit všechny techniky na světě, což zabere více času než je délka lidského života. Když bylo mizení ninjů nakonec stopováno, tak Sarutobi věděl, že by měl Orochimaru zabít, ale nebyl schopen zabít svého studenta, do kterého vkládal takové naděje. Ale současně si uvědomil, že Orochimaru je zvrácený muž, který není schopen plnit roli Hokageho, a tak když odstupoval z funkce, tak si vybral jednoho ze studentů, které učil Jiraiya. Zvolil Čtvrtého Hokageho, jeho jméno není známo. Není to známo, ale Čtvrtý Hokage by byl v bitvě na úrovni Orochimaru.


Není známo, kolik experimentů Orochimaru v Listové provedl, ale několik informací existuje. Vymyslel prokletou pečeť, kterou nejprve vyzkoušel na Anko. Dále vpravil geny Shodaime do šedesáti dětí v naději, že budou moci používat Shodaimeho ovládací schopnosti Mokuton a Biju, 59 dětí bylo zabito, ale jeden, Yamato, přežil.

V příběhu je uvedeno pouze několik Orochimarových technik, ale vzhledem k jeho posedlosti osvojování nových technik se předpokládá, že zná dokonce víc než kopírovací ninja Hatake Kakashi (také díky tomu, že Orochimaru je starší a zkušenější než Kakashi). V bitvě mezi Orochimaru a Sarutobim Sarutobi použil techniku, kterou ani Orochimaru neznal, Shiki Fuujin - pečeť démona smrti).

Zajímavosti. Hudba, když se objeví Orochimaru, připomíná Bachovu Tokátu. Orochimaru je muž, ale stále mluví formální ženskou japonštinou, což je možná způsobeno tím, že byl dlouho v ženském těle. Fanoušci také kreslí obrázky, kde dávají najevo paralelu mezi Orochimaru a bývalou hvězdou pop-music a člověkem obviněným z pedofílie - Michaelem Jacksonem. Oba jsou známi zvým podivným vzhledem a ženskými rysy. Nejvíce srandovní je, že většina z Orochimarových studentů / služebníků jsou mladí adolescentní kluci, např. Uchiha Sasuke, o kterého má Orochimaru největší zájem.

Orochimaru se narodil 27. října a je mu na začátku příběhu 50 let. Má žluté oči, černé vlasy, měří 172 cm a váží 57,3 kg.

Překlad jména: Postava Orochimaru čerpá hodně z japonské literatury. Jména Orochimaru, Jiraiya a Tsunade pochází z Jiraiya Goketsu Monogatari - 児雷也豪傑物語 - Příběh galantního Jiraiyi. Orochimaru v tomto příběhu vyniká v kouzlech s hady. V japonské mytologii je Orochi osmihlavý had, když po zabití vydá ze svého ocasu legendární meč Kusanagi. V seriálu má Orochimaru skutečný Kusanagi a použil ho například v boji s Třetím Hokagem Sarutobim.


(Orochimaru a Yakushi Kabuto ve sprše)

Hlášky:

Nakonec vše pomine, nic není na věky.

Mám rád věci v pohybu, je to nuda, když jsou věci nehybné. Takový stojící větrný mlýn nestojí za sledování, i když někdy třeba ano. No, ale nyní chci ten mlýn zvonu spustit, pomocí větru z rozpadající se Listové!

Ty starej dědku, dej mi zpět moje ruce!

Techniky:
Kuchiyose no Jutsu (přivolávání - had)
Kusanagi no Tsurugi: Kuu no Tachi (meč Kusanagi: Dlouhý meč nebes)
Nan no Kaizou (malá změna těla)
Kuchiyose: Edo Tensei (přivolání: Obživéní z nečistého světa)
Hiru Banshou: Bouka no Jutsu (pijavice: obrana před útokem)
Utsusemi no Jutsu (technika projekce)
Juin Jutsu (prokletá pečeť)
Kanashibari no Jutsu (částečná paralýza)
Gogyou Fuuin (technika pěti živlů)
Fuuton: Daitoppa (vítr: obrovský průlom)
Fushi Tensei (reinkarnace žijící mrtvoly)
Shuushagan no Jutsu (technika mizící kopie tváře)
Sen'eijashu (skrytá stínová ruka hada)
Sen'eitajashu (mnoho skrytých stínových rukou hada)
Sanjuu Rashoumon (trojitý Rashoumon)
+ mnoho dalších, o kterých se neví.

Jiraiya

Jiraiya je bývalý student Třetího Hokageho (Sandaime Hokage). On, Orochimaru a Tsunade jsou známí jako Densetsu no Sannin - 伝説の三忍 - Legendární Sanninové. Jiraiya sám je známý jako Gama Sennin 蝦蟇仙人 - Žabí (ropuší) poustevník. Jako Jounin byl učitelem Čtvrtého Hokageho (Yondaime Hokage). Z neznámého důvodu opustil Skrytou Listovou vesnici a stal se spisovatelem. Jeho díla jsou určena pro dospělé a tím nejúspěšněšním je Icha-Icha Paradaisu - イチャイチャパラダイス - Flirtovací ráj (nebo také drsněji Ráj muchlováni). Toto dílo bylo dokonce zfilmováno. Největším fanouškem těchto románů je Hatake Kakashi, který si je čte téměř neustále. Nyní se zabývá sledováním dezertéra Orochimaru a zločinecké organizace Akatsuki.

Jiraiya sám sebe považuje za super-zvrhlíka, což dospělo až k tomu, že vymyslel Touton Jutsu (technika neviditelného úniku) nebo také Nozokimi no Jutsu (Technika šmírování). Díky tomu ho nikdy nechytnou při "sběru dat" (čti šmírování v dámských sprchách) pro svoje romány. Svoji zvrhlost nijak neskrývá a je na to vlastně hrdý, ale nemá rád, když mu Naruto na veřejnosti říká Ero-sennin - エロ仙人 - zvrhlý poustevník. Když byl ještě mladý, tak byl při šmírování jednou přistižen, a to samotnou Tsunade, o které si myslí, je ze všech nejhezčí. Za to šmírování ho Tsunade zmlátila jako psa, zlomila mu obě ruce, šest žeber a poškodila skoro každý orgán v těle. Toto byl jeden ze dvou případů, kdy byl Jiraiya na hranici smrti.


V seriálu se poprvé objeví v Listové jako šmírák v dámských sprchách, kde shání "data" pro jeho nový román. V tuto chvíli ho zrovna potká Uzumaki Naruto. Odejme z Naruta Gogyou Fuuin (pečeť pěti živlů), kterou na něj uvalil během Chuuninské zkoušky Orochimaru. Jiraiya se stane Narutovým učitelem a naučí ho Kuchiyose no Jutsu(přivolávací technika) a Rasengan
Zajímavosti. Kanji na Jiraiyově ochranné čelence, 油 Abura, znamená olej, což pravděpodobně souvisí s ropuším olejem, který se používá jako lék. Jiraiyovo oblíbené jídlo je pečené kuře a česnek. Nemá rád kiwi a chlebové kůrky. Jeho koníčkem, jak už bylo zmíněno, je "sběr dat" pro své romány, tzn. šmírování nahých žen a pití saké. Spekuluje se, že Jiraiya je silnější než Orochimaru, protože Uchiha Itachi tvrdí, že kdyby spolu bojovali, tak by Jiraiya asi zvítězil.

Jiraiya se narodil 11. listopadu, a na začátku seriálu mu bylo 50 let. Má černé oči a bílé vlasy, měří 191,2 cm a váží 87,5 kg. Byl Jouninem ve Skryté Listové vesnici, ale odešel a stal se poustevníkem.

Překlad jména: Kanji, které tvoří Jiraiyovo jméno, ma význam "dělat vše na vlastní pěst". Což celkem vystihuje jeho povahu, tiše mizí a zase je objevuje v Listové. Jména Jiraiya, Tsunade a Orochimaru pocházejí z "Jiraiya Goketsu Monogatari" - 児雷也豪傑物語 - Příběh galantního Jiraiyi (staré japonské literární dílo).

Hlášky:

Drž hubu, Tsunade, ty jedna desko!

Chcípni, jen si chcípni! Stejně nemáš vůbec talent!

Nejsem obyčejný zvhrlík, jsem SUPER zvrhlík!

Jsem muž, který nemá nepřátele nikde na světě, dokonce ani v nebi! Já jsem jeden z legendárních Sanninů... Bělovlasý krotitel žab... Dokonce i uřvané děcko civí v posvátné hrůze... Slavný Jiraiya-sama. To jsem já!

Naruto, víš, že v těch trenkách jsi docela sexy?

Dobře, budu dohlížet na tvůj trénink, ale musíš zůstat v téhle podobě.

A teď mě neruš, musím se věnovat sběru dat pro svou knihu.

A zůstanu tady, dokud nepřijdou nějaké mladé hezké slečny.

Moje šmírovací techniky jsou skvělé, ještě mne nikdy nechytli, fakt!

Techniky:
Kawarimi no Jutsu (přemístění, nahrazení)
Henge no Jutsu (přeměna)
Touton Jutsu (technika neviditelného úniku)
Kuchiyose no Jutsu (přivolání - ropuchy)
Gogyou Kaiin (odpečění pečeti pěti živlů)
Kuchiyose: Yatai Kuzushi no Jutsu (přivolání: ničitel jídelních vozíků)
Rasengan (spirálová koule)
Kuchiyose: Gamakuchi Shibari (přivolání: spoutání v ropuší hubě)
Fuuka Houin (metoda pečetění ohněm)
Doton: Yomi Numa (země: bažina z podsvětí)
Hari Jizou (jehlový ochránce)
Katon: Gamayu Endan (oheň: střela z podpáleného ropušího oleje)
Ou Fuuin (potlačovací pečeť)

Žiadne komentáre: